Stationsgebied

Gerelateerd nieuws

Metamorfose Zuidelijk Stationsgebied Gouda voltooid

Na tweeënhalf jaar is de herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda afgerond. Twee nieuwe fietsenstallingen, een nieuw busstation en een verbouwde stationshal zorgen ervoor dat reizigers makkelijker overstappen van de fiets op het openbaar vervoer. Het nieuwe stationsplein is nu een waardige entree naar de binnenstad.

 

Met het onthullen van de teruggeplaatste, historische beelden markeerde gedeputeerde Zevenbergen, samen met de bestuurders van Gouda, ProRail en NS, het afronden van de werkzaamheden die van start gingen in het najaar van 2019. Het nieuwe stationsgebied geeft fietsers, wandelaars en openbaar vervoer meer ruimte. En door meer plek te bieden aan de vele fietsen in het gebied is het voor reizigers aantrekkelijker om de fiets te combineren met het openbaar vervoer.

Fiets en openbaar vervoer: een goede combinatie

“De provincie Zuid-Holland is een van de drukste provincies van ons land. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat we de provincie bereikbaar en leefbaar houden. Daarom investeren we als provincie in goed openbaar vervoer en in goede fietsvoorzieningen. In heel Zuid-Holland komen er daarom in totaal zo’n 15.000 fietsparkeerplekken bij,” aldus gedeputeerde Zevenbergen. “Gouda ligt natuurlijk heel centraal in de provincie en met de trein zijn vrijwel alle steden in Zuid-Holland goed bereikbaar. Bovendien vertrekken vanaf station Gouda de R-net bus naar Schoonhoven en de R-net treinverbinding naar Alphen aan den Rijn.”

Stationsgebied als entree van de stad

Na tweeëneenhalf jaar van goede samenwerking tussen alle partijen is het stationsgebied een waar visitekaartje voor Gouda. Het gebied, met alle faciliteiten, ligt er prachtig bij: autoluw en opgeruimd. De openbare ruimte is volledig opnieuw ingericht met een nieuw busstation, nieuwe bestrating en meer ruimte voor zitjes en groen. Er zijn 2 nieuwe fietsenstallingen gekomen en de fietsparkeerkelder is volledig verbouwd. In totaal zijn er nu ruim 3000 fietsparkeerplekken, een verdubbeling ten opzichte van 2019. Ook heeft de stationshal een upgrade gekregen met vernieuwde winkelruimtes en toiletten én een extra entree. De stationshal biedt meer overzicht voor de reiziger en is beter verbonden met het stationsplein en de fietsenstallingen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven