Gerelateerd nieuws

MKB-Deal 8: Transitieloket Duin- en Bollenstreek helpt mkb’ers bij energietransitie

De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben samen met Bedrijfsleven Bollenstreek en de Greenport Duin- en Bollenstreek een MKB-Deal gesloten om de energietransitie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de regio te versnellen.

 

Met deze MKB-Deal kan het transitieloket Duin- en Bollenstreek op steun van de provincie Zuid-Holland rekenen. Dit loket organiseert gerichte acties voor specifieke doelgroepen. Voorbeelden zijn: een scan voor label-C bedrijfspanden, winkeliers in energienood en de actie waarbij eerdere ontvangers van een energiescan van hun bedrijf een nieuw bedrijf kunnen aandragen voor eenzelfde scan.

Honderden ondernemers bereikt

Albert Versluis (algemeen directeur Versluisgroep), ondernemer en initiatiefnemer van deze MKB-deal, is trots op het loket waar zijn idee tot uitgegroeid is: “Met het loket zijn al honderden ondernemers bereikt, groeit de bekendheid van het loket, hebben enkele tientallen ondernemers contact gelegd voor meer advies en hulp gekregen bij het verkrijgen van subsidie of onderzoek.”

Willy de Zoete, gedeputeerde innovatie in het mkb: “Ondernemers in het mkb staan voor vele uitdagingen zoals verduurzaming, digitalisering, financiering en het vinden van voldoende geschoold personeel. Ik sprak vandaag een aantal enthousiaste ondernemers die ondersteuning hebben gekregen vanuit het transitieloket van de MKB-Deal. Het is fijn om te horen en te zien dat de ondersteuning zo goed wordt ontvangen. Zo kunnen we als provincie samen met de gemeenten en ondernemersverenigingen werken aan een sterke en toekomstbestendige Zuid-Hollandse economie.”

Concrete ondersteuning voor bedrijfsleven

De provincie Zuid-Holland is initiator en aanjager van in totaal 8 MKB-Deals verspreid over de provincie. De provincie Zuid-Holland sluit met gemeenten, bedrijfsleven en ondernemersverenigingen in diverse regio’s MKB-Deals voor een sterk en toekomstbestendig ondernemersklimaat. De partijen ondersteunen gezamenlijk concrete initiatieven om het lokale mkb verder te helpen, bijvoorbeeld door het verstrekken van subsidie, maar ook in de vorm van het faciliteren van expertise.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven