Gerelateerd nieuws

NEN begint met ontwikkeling van een referentiekader voor kwaliteitskenmerken van de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen

Referentiekader

Het beoogde referentiekader heeft als doel de verbetering van de transparantie en kwaliteit van keurmerken voor de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen en het voorkomen van een wildgroei aan keurmerken. Het is daarom noodzakelijk om gezamenlijk tot afspraken te komen. Op deze manier kan de kwaliteit van keurmerken objectief getoetst worden. Er worden vooralsnog geen uitspraken gedaan over claims op het gebied van duurzaamheid.

Aanmelden tot 15 september 2023

Belanghebbende partijen die willen meewerken aan de ontwikkelingen van het referentiekader en deel willen nemen in de Normcommissie kunnen zich tot 15 september 2023 aanmelden. Aan deelname aan dit proces zijn kosten verbonden. De eerste Normcommissie vergadering vindt zo spoedig mogelijk na 15 september 2023 plaats.

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over dit proces, het ontvangen van achtergronddocumentatie en aanmelden: Jeroen Haesenbos, Consultant, telefoon (015) 2 690715 of e-mail jeroen.haesenbos@nen.nl.

NEN: wat is het en wat doet het?

Goede afspraken over producten, diensten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over speeltoestellen, woningen, ontruimingsplannen en cyber security. In Nederland is NEN al ruim 100 jaar het centrum van normalisatie. NEN helpt bedrijven en andere partijen om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken. NEN vertegenwoordigt ook Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees en zelfs internationaal niveau.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven