Gerelateerd nieuws

Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2023 bekend

Tijdens de Expertclass FSE–Next Generation van de Technische Universiteit Eindhoven op 21 april zijn de nominaties voor de NIPV-VVBA-scriptieprijs 2023 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en NIPV.

De NIPV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse afgestudeerde aan een buitenlandse universiteit.

Dat de ‘next generation’ zich zorgen maakt om de brandveiligheid van de energietransitie blijkt wel uit de ingediende scripties. Dit jaar werden zeven scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBE-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Danny Ruytenbeek (Peutz) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties gekozen. De drie genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

  • Daphne Dechering – Saxion Hogeschool Enschede
    De invloed van houteigenschappen op het brandgedrag van hout.
  • Jesse Munnik – Hanzehogeschool Groningen
    Variantenstudie voor de vluchtveiligheid in luchtdichte appartementen.
  • Pim van Rede – Ghent University
    Numerical simulations of fire-induced smoke propagation from an apartment into a corridor based on the Oudewater experiments.

Scripties lezen

De genomineerde scripties zijn te lezen op fellowfse.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het 15e Internationaal Congres Fire Safety & Science op 7 en 8 juni 2022 bij NIPV in Arnhem.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven