innovatiemonitor

Gerelateerd nieuws

Noordelijke innovatiemonitor: leerschool voor Europese regio’s

Hoe zorg je ervoor dat subsidieregelingen precies aansluiten op wat de regio nodig heeft? Dat kan bijvoorbeeld met onderzoek of kennisuitwisseling tussen regio’s. Met die insteek heeft SNN samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) dit voorjaar een bijeenkomst georganiseerd voor 4 projectpartners uit verschillende regio’s in Europa. Ze werken samen in het Interreg Europe project PASSPARTOOL met als doel het concurrentievermogen van het mkb te bevorderen.

Noord-Nederlandse innovatiemonitor

De partners uit Italië, Spanje, Polen en Finland kwamen naar Groningen om in twee dagen meer te leren over de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor en onze subsidieregelingen voor het mkb. Ze waren erg geïnteresseerd in de toepassing van de Innovatiemonitor en op welke manier zij dit in hun eigen regio kunnen opstarten.

PASPARTOOL: meer concurrentievermogen van het mkb

PASSPARTOOL zet zich in voor de bevordering van het concurrentievermogen van het mkb door niet-R&D gestuurde en sociale innovatie. Dit kan bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe organisatorische processen of samenwerkingen zijn. PASSPARTOOL zit inmiddels in de laatste fase van het project. Hierbij passen alle partners de nieuw opgedane kennis en ‘best practices’ toe binnen hun eigen regio.

Innovatiemonitor: De motor achter Noordelijke subsidieregelingen voor het mkb

De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor is een samenwerking tussen de drie noordelijke provincies, het SNN en de RUG. Dit is een jaarlijks onderzoek onder ondernemers die het innovatievermogen van mkb-bedrijven in het Noorden in kaart brengt. De resultaten van de innovatiemonitor worden onder andere gebruikt om subsidieregelingen voor het mkb te ontwikkelen. Met deze subsidies wordt innovatie en dus de concurrentiekracht in het Noord Nederlandse mkb ondersteund.

Ben je benieuwd naar de resultaten van de Innovatiemonitor 2022? Deze worden komend najaar gepresenteerd.

Het belang van Europese samenwerking

Hoewel het doel van deze bijeenkomst was om onze partners verder te helpen, heeft de frisse blik van de projectpartners ook veel nieuwe inzichten voor de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor opgeleverd.

Het uitwisselen van kennis met en leren van Europese partners is enorm waardevol  voor het ontstaan van nieuwe perspectieven. Zo kunnen wij dit vervolgens toepassen in onze RIS3 (Regionale Innovatiestrategie) en de nieuwe Europese subsidieperiode die na de zomer van start gaat.

Wil je meer weten?

Neem dan eens een kijkje op deze pagina of neem direct contact op met Rabea Rachow via rachow@snn.nl.   

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven