Gerelateerd nieuws

Nut en noodzaak van een integraal ontworpen bliksembeveiligingssysteem – concept design

Bliksem en overspanning vormen een risico voor mens en elektronica. Zijn beiden volledig te beschermen tegen deze risico’s? Bliksem blijft een natuurfenomeen, waarbij DEHN door jarenlange ervaring, inmiddels veel praktijkkennis heeft verwerkt in haar ontwerptools. Hierdoor is met een gerichte en holistische ontwerpaanpak conform IEC 62305 dit risico tot een minimum te beperken. In dit ontwerp nemen wij zowel de externe als interne bliksembeveiliging – waaronder overspanningsbeveiliging – en aardingssysteem mee.

DEHN kan zowel de risicoanalyse als het bliksembeveiligingsontwerp voor u uitvoeren. Met deze betaalde diensten krijgt u een uitvoerige analyse met bijpassende beschermingsmaatregelen. Wij ervaren dat in de praktijk vaak één van de mogelijke maatregelen wordt uitgewerkt, maar dat een integrale aanpak van het ontwerp veelal wordt nagelaten. Hierbij combineren wij naast het berekenen van de juiste lengte en positie van de bliksemopvangmasten, ook de scheidingsafstand tot dakobjecten, noodzakelijk balasten i.v.m. windbelasting en afgaande leidingen naar het daknet. Hierbij kunnen wij ook het gepatenteerde HVI® geïsoleerde afleidsysteem opnemen, om uw dakoppervlak optimaal te benutten. Tevens ontwerpen wij het aardingssyteem en de benodigde overspanningsbeveiligingen binnen de elektrische installatie.

In het verdere ontwerp of concept design integreren wij deze maatregelen tot een 3D ontwerp van externe bliksembeveiligingsinstallatie, afgaande leidingen en bijpassend aardingssysteem. Dit resulteert in een uitgebreid pakket met montagetekeningen en materiaallijst, gebruiksklaar om door een ervaren bliksem- en aardingsbedrijf te laten installeren. 

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Door hier te klikken.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven