Gerelateerd nieuws

Ontdek wat di­gi­ta­li­se­ring betekent

Een logistieke operatie die smart, safe en sustainable is. Dat willen we allemaal. Maar is dat haalbaar? En hoe komen we daar?

Logistica Next laat de top van logistiek Nederland aan het woord. Met koplopers uit de praktijk die hun visie en ervaringen delen. Met wetenschappers die de nieuwste onderzoeksresultaten delen. En met experts die de laatste innovaties toelichten.

Logistica Next telt maar liefst 1 arena en vier theaters en het programma wordt voortdurend geupdate.

Logistics Arena

Hoe maak je je operatie futureproof? In de Logistics Arena vertellen de koplopers in logistiek wat zij vandaag al doen om hun operatie gereed te maken voor de dag van morgen.

Wie komen spreken?

  • Youssef Zouhair van IKEA Nederland over de winkel van morgen en de logistiek daarachter.
  • Frank de Bruin van bol.com over een beter rendement van retourprocessen.
  • Rowell Versleijen van Plus Retail over ‘lights-out warehousing’ in de food.
  • Ronald van Hekezen van Greetz over personalisatie en pieken in fulfilment.
  • Pieter de Wit van BCI Global over China als voorbode van e-commerce in Europa.
  • René de Koster van Erasmus Universiteit over de winst van automatisering en robotisering.

De sprekers in de Logistics Arena zijn verdeeld over drie thema’s op drie dagen:

  • Smart Logistics
  • Data Science & Analytics
  • Sustainability

Topsector Logistiek Theater

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. Juist in het delen van data valt nog veel te winnen. Delen van data is de sleutel tot efficiënte, robuuste en duurzame supply chains, maar verandert ook de rollen van supply chain partners.

Topsector Logistiek stimuleert in samenwerking met TKI Dinalog onderzoek en innovatie rondom digitalisering en verduurzaming van supply chains. In het Topsector Logistiek Theater delen onderzoekers hun bevindingen. Zij presenteren inspirerende vergezichten, maar geven ook praktische handvatten aan iedereen die wil meewerken aan een datagedreven logistieke sector.

Theater Gezond en Veilig Magazijn

Een veilig magazijn is verplicht, maar bovenal gewoon een goed idee. Fitte en gezonde medewerkers die kunnen vertrouwen op een veilige werkomgeving zijn tevreden medewerkers. En die zoeken we toch allemaal?

In het Theater Gezond en Veilig Magazijn verzorgen evofenedex en BMWT – grondleggers van de Code Gezond en Veilig Magazijn – interactieve workshops. Elke dag werken diverse experts uit de praktijk samen met de deelnemers aan een gezondere en veiligere werkomgeving in de logistiek.

Supply Chain Theater

Een goed lopend warehouse staat of valt met een goede aansturing van de supply chain. Het Supply Chain Theater op ICT & Logistiek laat zien hoe je een supply chain strategie ontwikkelt, wat je nodig hebt voor een wendbare supply chain, hoe je data gebruikt om de juiste beslissingen te nemen en hoe je alle activiteiten beter op elkaar stemt en plant.

Het Supply Chain Theater wordt verzorgd door BLMC, bureau voor supply chain consultancy en interim management. De experts van BLMC presenteren nieuwe inzichten, praktische methode, handige tools en prikkelende praktijkvoorbeelden. Bedrijven die middenin de praktijk staan, delen hun ervaringen met het publiek.

Bekijk het programma van het Supply Chain Theater van BLMC.
Toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk (reserveren is op dit moment nog niet mogelijk). In voorgaande jaren waren veel sessies snel volgeboekt.

Persoonlijk advies van experts

Naast het theater vind je de stand van BLMC. Hier kun je kennismaken met de experts en in gesprek gaan over je eigen vraagstukken.
Het theater en de stand bevinden zich in de hallen van ICT & Logistiek.

Het Supply Chain Theater is een initiatief van BLMC, bureau voor supply chain consultancy en interim management. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven