Gerelateerd nieuws

Oplossingen PG Security bieden overal veiligheid

Camerasystemen signaleren elke verdachte beweging

PG Security is  op Fire Safety en Security Event prominent aanwezig met maar liefst twee stands van elk tachtig vierkante meter. Eigenaar en directeur Peter Gatoniwas : “We komen naar de beurs om contacten te onderhouden en nieuwe relaries aan te gaan, maar natuurlijk vooral ook om onze veiligheidsoplossingen te laten zien. Denk daarbij met name aan InVision beveiligingscamera’s en Jablotron systemen. Bezoekers van onze stands kunnen demonstraties tegemoet zien. Beide merken krijgen elk hun eigen stand.” 

PG Security is in Europa de grootste distributeur van de Amerikaanse InVision systemen voor videosurveillance en toegangscontrole. Op Fire Safety en Security Event worden camerasystemen getoond die werken op basis van gezichtsherkenning. Gatoniwas:: “Wij leveren veel van deze systemen, bijvoorbeeld aan winkels. De camera’s zijn ideaal om winkeldieven te herkennen. Onderschat het probleem van winkeldiefstal niet; supermarkten bijvoorbeeld verliezen een belangrijk deel van hun omzet door winkeldiefstal. Het grote voordeel van onze camerasystemen is dat het maar weinig tijd kost om de beelden terug te kijken. Waar je er vroeger uitgebreid voor moest gaan zitten om alles door te scrollen, heb je nu in 0,9 seconde een overzicht.”

Dieren

De camerasystemen van InVision vinden ook breed toepassing op bedrijventerreinen. Gatoniwas:: “Ze herkennen mensen, voertuigen en dieren. Wanneer er bijvoorbeeld een hert over een hek springt, wordt dat herkend en volgt er geen alarm. Het systeem is technisch zó uitgebalanceerd dat  zelfs zwerfafval wordt gedetecteerd, zoals papier dat bij harde wind rondvliegt. Ook in zo’n geval volgt er geen alarm. Maar als het een menselijke gedaante is, gebeurt dat wél. Tenminste als de persoon wordt gesignaleerd op tijden waarop het niet gebruikelijk is om het bedrijventerrein te zijn, zoals ‘s nachts. De eigenaar kan zelf de tijd instellen. Zo kun je bijvoorbeeld vastleggen dat alleen verdachte situaties na ‘s avonds 19.00 uur worden gesignaleerd, als er niemand meer op het terrein behoort te zijn.” Bij een verdachte situatie gaat er een melding naar zijn telefoon en/of naar de meldkamer. 

Zorg

Ook in andere sectoren worden de veiligheidssystemen van PG Security veelvuldig toegepast. Gatoniwas: “Denk aan discotheken, schoolpleinen, bussen, trams, voetbalvelden, luchthavens of de zorg.  Onze oplossingen ondersteunen zorgpersoneel en geven bijvoorbeeld een signaal door wanneer iemand is gevallen, zodat er hulp kan worden geboden. We hebben bovendien een aanbod thermische camera’s, die reageren op warmte. Bij een zoekactie kan een camera ook op een drone worden geplaatst. Iemand die gezocht of vermist wordt, kan vanaf vijftienhonderd meter al worden gedecteerd, ook al heeft hij of zij zich ergens verschanst.”

De veiligheidssystemen worden ook toegepast in veestallen met bijvoorbeeld varkens of kippen. Een beginnende brand of rook wordt al snel ontdekt, zodat erger kan worden voorkomen. 

Knipperen

PG Security is in ons land distributeur van de Tsjechische Jablotron beveiligingssystemen. Gatoniwas: “We hebben onlangs een nieuw type geïntroduceerd, de Mercury. Deze oplossing heeft een mooi ontwerp en is goed toepasbaar in woonhuizen, luxe villa’s of flats. Een prima anti inbraaksysteem. Wanneer ongewenst bezoek in een woning rondloopt, beginnen er lampen te knipperen zodat de dief wordt opgeschrikt. Ook bestaat de mogelijkheid om hem via luidsprekers erop te wijzen dat hij is gesignaleerd. Met dit systeem kun je overigens nog veel meer, zoals het instellen van de temperatuur.” 

Kennis

PG Security is een groothandel met een belangrijke adviesfunctie richting installateur en eindgebruiker. In de showroom van vijfhonderd vierkante meter staan vele voorbeelden van veiligheidsoplossingen opgesteld. De installateur wordt uitgebreid voorgelicht en getraind. Gatoniwas: “Wij hebben van alle Nederlandse distributeurs de grootste technische dienst. Onze producten worden voor-geconfigureerd en installateurs kunnen hun kennis opdoen en bijhouden in onze eigen Academy.” Alle camera- en veiligheidssystemen voldoen aan de huidige eisen op het gebied van AVG wetgeving. 

www.pg-securitysystems.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven