Gerelateerd nieuws

PG Security biedt installateurs service, service en nog eens service!

PG Security Systems in Ridderkerk biedt haar installateurs een zeer uitgebreid servicepakket aan waarmee de kwaliteit van dienstverlening op een hoog niveau gebracht is en waardoor de installateur de potentiële opdrachtgever optimaal kan voorzien in de gewenste oplossing.

Oprichter en CEO Peter Gatowinas zit zelf al dertig jaar in de veiligheidsbranche en kent als geen ander de wensen van de installateur. Hij weet dus dat het verlenen van service een zeer belangrijk onderdeel is van zaken doen op de juiste wijze. “De service- en dienstverlening van PG Security Systems is dan ook een belangrijk onderdeel vandaag de dag en is succesvol met name voor de klanten in het midden- en hogere segment.”

Peter Gatowinas begon als eenmanszaak maar heeft inmiddels als groothandel meer dan 40 mensen in dienst. Hij omschrijft zijn onderneming als jong en dynamisch. “Wij zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en geprofessionaliseerd en hebben ons ontwikkeld tot een ware specialist op het gebied van beveiligingsoplossingen”. De groothandelspecialist op het gebied van diverse  beveiligingssystemen vierde in 2022 nog het 12,5-jarig jubileum en heeft in die periode een basis gelegd voor een succesvolle onderneming met een groot en loyaal klantenbestand. De klanten bestaan uit zowel de kleine ondernemers en tegelijkertijd de grotere partijen welke een bekende naam hebben in de beveiligingsbranche algemeen. Peter Gatowinas: “We hebben onder andere Unilever tijdens de coronacrisis een Covid oplossing geboden en werken daarnaast samen met de grootste beveiligingsbedrijven in Nederland. Verder hebben we voor een groot deel in Nederland en deels in Europa een beveiligingstoepassing geleverd voor een grote fastfoodketen en zijn er door vele installateurs en systemintegrators projecten gefaciliteerd met producten en oplossingen vanuit PG Security Systems”. 

Geavanceerde CCTV oplossingen 

De camerasystemen die te verkrijgen zijn bij PG Security Systems zijn technisch gezien van hoog niveau en zeer geavanceerd. Peter Gatowinas: “We hebben camera’s die dertig of zestig meter ver kunnen kijken maar wij leveren ook specialistische modellen die een afstand kunnen overbruggen van vele kilometers ver. Met A-kwaliteit hardware componenten zoals CMOS lenzen, chipprocessoren en zelfs behuizingen die bestand zijn tegen explosiegevaar, zijn de meeste camera’s ook voorzien van diverse intelligente opties zoals kentekenherkenning, filtering tussen personen en voertuigen en specifieke algoritmes die de camera slimmer maakt voor de toepassing waarvoor deze wordt ingezet. Daarnaast wordt het voor de gebruiker ook makkelijker om de camera’s naar eigen voorkeur af te stellen met instellingen voor opname in bepaalde tijdsvakken, het aangeven van bepaalde gebieden in het beeld die actief een notificatie moeten geven als daar beweging wordt geconstateerd en bijvoorbeeld de mogelijkheid om bepaalde rapportages te verkrijgen die gekoppeld zijn aan de toepassing van de camera. Met andere woorden, de camera wordt slimmer en multifunctioneel ingezet bij oplossingen die gewenst zijn door de klant van de installateur. Ook een preventieve werking kan toegepast worden met bijvoorbeeld thermische warmtebeeld camera’s. Denk aan broeigevaar in loodsen en brandgevaar bij stallen waar levende dieren tijdig gered kunnen worden voordat de brand alles in as legt. De CCTV oplossingen bij PG Security Systems zijn geavanceerd en zijn er voor mens en dier.”  

Update Service van PG

PG Security Systems doet er werkelijk alles aan om de installateur en de beveiligingsexpert te ondersteunen en heeft hiervoor specifiek medewerkers aangesteld die zich enkel focussen op serviceverlening. Een mooi voorbeeld van service vanuit PG Security Systems betreft het merk Hikvision, één van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van beveiligen wereldwijd. Dit merk is zeer productief en innovatief en komt regelmatig met nieuwe firmware updates voor camerasystemen. “Wij als groothandel bieden de installateurs dan een extra stukje service door onze unieke updateservice, waarbij de installateur verzekerd is van de laatste geteste firmware op de producten vanuit PG Security Systems. Deze dienst scheelt de installateur enorm veel werk bij de installatie en oplevering op locatie. Geen overbodige luxe in deze tijden van personeelstekorten.”

Projecten begeleiding

Naast deze updateservice gaat PG Security nog een stap verder. Peter Gatowinas wijst onder andere op de vele mogelijkheden welke het team van getrainde supportengineers te bieden heeft. “Als een installateur technische kennis nodig heeft om een groot project te kunnen uitvoeren, maar deze niet of enkel gedeeltelijk heeft, bijvoorbeeld bij de beveiliging van een groot bedrijventerrein, dan bieden wij projectbegeleiding. Dat gaat van gedegen advies, het omschrijven van technische details, daar waar mogelijk het testen van de gewenste apparatuur tot ondersteuning op locatie samen met de installerende partij”. “Daarnaast biedt PG Security Systems ook specialistische dienstverlening waaronder het in kaart brengen van een terrein om zodoende een sluitend advies te kunnen geven. Dit gebeurt met een drone welke bestuurd wordt door een beveiligingsexpert van PG Security Systems zelf. De drone vliegt boven het te beveiligen object en maakt onder andere 250 opnames. Deze beelden worden vervolgens gepresenteerd in 3D aan de installateur, die de presentatie dan doorneemt met de potentiële opdrachtgever.”

Security Experience Center

De showroom van PG Security Systems heeft een binnen- en een buiten gedeelte met een totale oppervlakte van 850 m2 en is volgens Peter Gatowinas de grootste op zijn gebied in Europa. “Hier vind je een overzicht van al onze producten en oplossingen. Naast gerenommeerde merken van bekende beveiligingsfabrikanten hebben we zeer recentelijk het grote aanbod van de Amerikaanse specialist Motorola Solutions toegevoegd aan het assortiment. Dit is voor ons een absolute meerwaarde met het oog op de toekomst waarbij een op cloud gebaseerde oplossing garant staat voor de missie en visie van ons bedrijf”. Daarbij geeft Peter aan dat de technisch adviseurs altijd aanwezig zijn om de installateur te adviseren over zijn specifieke beveiligingsvraagstukken en kunnen meteen een live demonstratie geven van alle werkende oplossingen in het Security Experience Center. Daarbij heeft PG Security Systems speciale spreekkamers ingericht waar de installateur met zijn potentiële opdrachtgever de gewenste oplossingen kan bespreken en afspraken kan maken voor het verdere verloop van het verkooptraject.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven