Gerelateerd nieuws

PG Security Systems: altijd een passende oplossing voor installateurs

“Ons sterke punt is dat we beveiligingsoplossingen leveren vanuit onze groothandel en ook altijd een installateur erbij zoeken die deze kan installeren bij de eindgebruiker.” Dat zegt Peter Gatowinas van PG Security Systems. Afnemers zijn erkende en gecertificeerde installateurs of iT-gerelateerde beveiligingsbedrijven. Een belangrijk deel van de producten en diensten wordt geleverd aan de zakelijke (onroerend goed) markt.

Gatowinas zit al bijna dertig jaar in de beveiliging. Wat ooit begon in een garage is nu uitgegroeid tot een groothandel die vijfendertig mensen in dienst heeft en een miljoenenomzet draait. Het werkgebied is heel Nederland. “We hebben dit allemaal bereikt door de juiste mensen in dienst te nemen en goede technische ondersteuning te bieden aan de installateurs zodat zij op hun beurt weer de eindgebruiker optimaal kunnen bedienen.”

De drie kerngebieden van PG Security Systems zijn camerabeveiliging, inbraakbeveiliging en speciale diensten. “Met camera’s is veel mogelijk, veel meer dan ondernemers vaak denken. In de Retail sector bijvoorbeeld zie je dat in veel winkels nog oude exemplaren hangen die alleen onscherpe beelden geven. Onze camera’s geven haarscherpe beelden maar kunnen ook mensen tellen, kentekens uitlezen en registreren. Dat laatste is natuurlijk ook interessant voor bedrijventerreinen waar in de nachtelijke uren nogal eens verdacht bezoek rondrijdt. Onze camera’s hebben de gewenste beelden binnen twee seconden paraat. Je hoeft geen uren meer naar een videofilm te turen. Beveiliging van bedrijventerreinen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. We kunnen met een drone over een bedrijventerrein vliegen en het hele gebied in kaart brengen, zodat de installateur aan de hand van onze beelden passende veiligheidsvoorzieningen aan kan brengen. Onze camera’s herkennen ook of er een dier of een mens loopt. Als dat laatste het geval is, krijgt de eindgebruiker een melding en kan hij actie ondernemen.”

Toegangscontrole

Voor bedrijventerreinen biedt PG Security Systems camera-gebaseerde toegangscontrolesystemen voor zowel inkomend als uitgaand personenverkeer. De ondernemer heeft een volledige controle over zijn pand. Er is veel mogelijk, zoals biometrie of dubbele verificatie voor extra veiligheid. Voor surveillance is de Torch camera beschikbaar, die via WiFi of 4G communiceert met derden, zoals de meldkamer of een andere partner. De surveillant weet dat hij er niet alleen voor staat. De camera beschikt over ingebouwd GPS zodat de locatie te volgen is. Er is ook een ingebouwde microfoon zodat er op afstand mee geluisterd kan worden en alle opnames van audio zijn voorzien. Een Micro SD kaart zorgt voor back-up van de beelden.

Beveiliging en iT

Beveiliging en iT zijn de laatste jaren steeds meer verweven. “Wij bieden installateurs die specifieke technische kennis die ze nodig hebben om onze oplossingen te kunnen installeren bij de eindgebruiker. Zo schrijven we bijvoorbeeld de software die nodig is bij de geleverde hardware. Onze oplossingen lopen via de Cloud. Wij hebben de expertise in huis om zowel kleine als grote installatiebedrijven te helpen. Zo geven we cursussen en seminars en hebben zelfs een eigen academie.”

Een markt die sterk in opkomst is, is Dominica. “Installateurs kunnen hiermee actief op de particuliere woningmarkt maar ook het bedrijfsleven kan hiervan profiteren. Er is heel veel mogelijk, bijvoorbeeld de tijd instellen waarop het koffiezetapparaat wordt ingeschakeld of de rolluiken naar beneden laten gaan. Je kunt apparatuur ook van een afstand bedienen met behulp van je smartphone.”

Showroom

PG Security heeft een ruime showroom met diverse opstellingen van producten. Het aanbod is groot, van gecertificeerde kwalitatief hoogstaande rookmelders tot seismologische beveiligingsoplossingen. Binnen gaat het om 500 m2, op het buitenterrein nog eens om 300 m2. Op bijna alle producten rust een garantie van drie jaar. Ze worden geleverd volgens de strenge richtlijnen in het kader van AVG wetgeving en privacy.

 

Bezoek onze website

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven