maatschappelijk vastgoed

Gerelateerd nieuws

Provincie helpt eigenaren met verduurzamen van maatschappelijk vastgoed

We helpen eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed met verduurzamen.

We helpen eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed met verduurzamen. Klein maatschappelijk vastgoed zijn gebouwen van bijvoorbeeld zorginstellingen, buurthuizen, scholen en culturele ANBI’s (algemeen nut beogende instelling). Op maandag 28 maart 2022 bedankte gedeputeerde Jan van der Meer de eerste groep deelnemers voor hun bijdrage aan de klimaatdoelen.

 

Eerste groep eigenaren maatschappelijk vastgoed bedankt

In 2050 is Provincie Gelderland klimaatneutraal. Om de klimaatdoelen te halen, moeten we allemaal aan de slag. De provincie, inwoners, maar ook gebouweigenaren. Om de eerste groep gebouweigenaren te bedanken voor hun bijdrage aan de klimaatopgave en hen nog meer te inspireren, organiseerden Provincie Gelderland maandag 28 maart 2022 een feestelijke bijeenkomst. Onder toeziend oog van gedeputeerde Jan van der Meer spraken zij het plan uit om met hulp van de duurzaamheidscoaches aan de slag te gaan met verduurzamen. 

 

Ondersteuning en begeleiding bij verduurzaming

Om de verduurzaming van het vastgoed te versnellen, biedt Provincie Gelderland eigenaren de mogelijkheid om een duurzaamheidscoach in te schakelen. De coaches helpen de eigenaren om inzicht te krijgen in welke stappen ze kunnen zetten en om de juiste bedrijven te vinden die het werk kunnen doen. Inmiddels doen zo’n 35 eigenaren mee. Zij gaan samen met de coaches aan de slag om hun gebouwen duurzamer te maken. Provincie Gelderland kan de komende jaren zo’n 100 eigenaren helpen. 

 

Landelijke uitdaging, regionale aanpak

Voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed kan verduurzamen van gebouwen soms een uitdaging zijn. Het ontbreekt bijvoorbeeld aan kennis en/of mankracht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) stelt geld beschikbaar waarmee Provincie Gelderland hulp kan bieden. Provincie Gelderland maakt zelf ook budget beschikbaar om een aantal eigenaren die net buiten de doelgroep van het Rijk vielen toch te kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op de webpagina over het programma voor klein vastgoed. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven