Gerelateerd nieuws

Ruim 8 miljoen DHI-subsidie beschikbaar in 2022

Vanaf 1 februari tot en met 31 december kunnen ondernemers weer een aanvraag indienen voor de subsidieregeling Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). Deze subsidie helpt Nederlandse mkb-bedrijven om succesvol zaken te doen in het buitenland.

Met de DHI-subsidie kunt u uw product of technologie demonstreren in het buitenland. Ook kunt u onderzoeken of een investering voor uw onderneming haalbaar is.

DHI is interessant als u uw internationale ambities naar een hoger niveau wilt tillen. Met deze subsidie ondersteunt het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ondernemers om succesvol te zijn in het buitenland. In ontwikkelingslanden draagt het bij aan duurzame lokale ontwikkeling. Ook helpt het bij het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.

Beschikbare budget
Voor 2022 is er in totaal € 8,5 miljoen beschikbaar voor de DHI regeling. Hiervan is € 4 miljoen beschikbaar voor ontwikkelingslanden, de zogenaamde DGGF-landen. De overige € 4,5 miljoen is beschikbaar voor activiteiten in andere landen.

First come, first served
De DHI regeling gaat op 1 februari open. U kunt tot en met 31 december 2022 een aanvraag indienen, zolang er budget beschikbaar is. RVO verwerkt de aanvragen op basis van first come, first served. Wilt u uw kansen vergroten, dien dan tijdig uw aanvraag in.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de voorwaarden en werkwijze van deze regeling? Of wilt u een aanvraag indienen? Bezoek dan de DHI pagina.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven