Gerelateerd nieuws

Sanaja gaat voor volledig circulair

Een wereld waarin grondstoffen worden hergebruikt en verspilling tot een minimum wordt beperkt. De ideale wereld, Edwin van den Broek, manager van Sanaja Hygiëne Services, gelooft er heilig in. Collega’s rollen met hun ogen wanneer hij het woord “circulair” weer in de mond neemt. Maar deze drive en motivatie zijn nodig om Sanaja de meest circulaire schoonmaakgroothandel van Nederland te maken.

Daarom is in 2021 Sanaja Hygiëne Services opgericht. Sanaja bedient een groot aantal klanten met zo min mogelijk logistieke bewegingen. Dit is het positieve gevolg van het “Full Service” concept waarbij de schoonmaakgroothandel op een vaste afgesproken frequentie levert bij haar klanten. Zo maakt Sanaja het verschil om volledig circulair te worden, met als doel de uitstoot tot een minimum te beperken. Samen met de Circular Plastics Alliance werkt de groothandel aan een volledige closed-loop door afval te verzamelen en te hergebruiken. Sanaja selecteert zijn leveranciers op basis van hun circulaire werkwijze. Zo is de schoonmaakgroothandel partner van Green Care Professional en leverancier van de circulaire washroominrichting van E-Tissue. Daarnaast is Sanaja distribiteur van Orange Brush.

Laat die collega’s maar rollen met hun ogen, volgens Edwin van den Broek zal Sanaja in 2027 een volledig circulaire werkwijze hebben bereikt.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven