Gerelateerd nieuws

Satelliet en skelet: circulaire strategieën

Circulariteit is al jaren lang een hot thema voor veel NRP partners. In deze sessie laten we zien hoe NRP partners vanuit verschillende rollen in het bouwproces hieraan vorm geven. Eva Hermans vertelt over het maatschappelijk opdrachtgeverschap van DNB en de circulaire ontmanteling van het DNB kantoor. Daarbij vertelt ze ook hoe de transformatie van vastgoed de identiteit en kernwaarden van DNB onderstreept en versterkt en als vliegwiel dient voor de organisatietransitie. Paul Korthagen/Imd presenteert het project Biopartner 5 dat onlangs de nationale staalprijs won. Het is de eerste grootschalige toepassing van het Donorskelet-principe: gebruikte bouwmaterialen zijn op een grote schaal opnieuw toegepast. Het zorgt voor het eerst Paris-proof gebouw van Nederland. 

Over de sprekers

Eva Hermans is programmamanager Huisvesting bij De Nederlandsche Bank en een van de topvrouwen bij de SER. Na haar studie Bouwtechnologie aan de TU Delft werkte ze als project engineer en design manager gewerkt bij een gevelleverancier, en vervolgens als huisvestingsadviseur gewerkt bij PRC/Arcadis. In haar rol bij De Nederlandsche Bank is de cirkel ‘aannemer – adviseur – opdrachtgever’ rond. 

Paul Korthagen RC is directeur / raadgevend ingenieur van IMd Raadgevende Ingenieurs.

Korthagen maakt zich sterk voor duurzame constructies en circulariteit en heeft met zijn kennis en inzet recent succesvol het donorstaal ingezet bij het eerste ‘Paris-proof’ gebouw BioPartner 5 te Oegstgeest.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven