Gerelateerd nieuws

Savantis organiseert ‘Drone inspecties van vastgoed’

Savantis Training & Advies organiseert 29 juni 2022 de unieke, nieuwe training ‘Drone inspecties van vastgoed’. Bij Unmanned Valley in Valkenburg (ZH) doen deelnemers praktijkervaring op, maken ‘vlieguren’, leren over de wet- en regelgeving rondom drones en ontdekken de vele voordelen voor hun eigen bedrijf. 
 

Een grote vlucht 

Het inzetten van drones voor de vastgoed-industrie heeft de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk een grote vlucht genomen. Professionele drones kunnen tegenwoordig worden ingezet voor warmtebeelden en 3D-modellen. Beeld- en sensordata afkomstig van de drone worden bijvoorbeeld met slimme algoritmes gebruikt om voorspellende onderhoudsmodellen te kunnen genereren. Ook zijn er veel praktische voordelen. In tegenstelling tot het inzetten van (dure) hoog- en laagwerkers zijn er namelijk geen verkeersmaatregelen nodig. Drones doen het werk sneller, veiliger, nauwkeuriger en goedkoper.  

Brede doelgroep 

Tijdens deze training vlieg je met een drone onder de 250 gram. Met deze drone mag je doorgaans vliegen zonder dat je daarvoor een certificaat nodig hebt. Marijke van Mannekes-Theussen, adviseur bij Savantis Training & Advies: ‘Onze training is daarom voor een brede doelgroep geschikt. Denk aan bouwkundig inspecteurs, dakdekkers, gevelspecialisten, loodgieters, onderhoudsspecialisten, installatietechnische beroepen en schilders. Maar ook voor fabrikanten van bijvoorbeeld verf, dakbedekking, dakkoepels en ventilatietechniek kan de training zeer interessant zijn’. 

De training wordt gegeven door Sepp Schetters, Flight Operations Manager Drones bij NS Stations: ‘Mensen die ik train, staan soms versteld van de mogelijkheden en de details, die waarneembaar zijn op de beelden. Dat is best indrukwekkend. In principe kan iedereen het leren maar blijkbaar zijn er toch nog wat drempels te overwinnen. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel ondernemers de vele voordelen gaan ontdekken. Het is toch heel mooi dat we ons vastgoed hierdoor steeds veiliger, sneller en kostenefficiënter kunnen inspecteren?’ 

Unmanned Valley 

Drone inspecties van vastgoed wordt gegeven bij Unmanned Valley, gelegen op voormalig marinevliegkamp Valkenburg. De stichting wil knowhow uit de hele keten samenbrengen en helpen om innovaties op het gebied van onbemande technologie, autonome systemen en sensoren te versnellen, te groeien en voorop te lopen in de Europese industrie. Het luchtruim kan tijdens de training daarom continu en flexibel gebruikt worden.  

Inschrijven 

De training op 29 juni 2022 in Valkenburg kost eenmalig € 495,- excl. btw. Deelnemers kunnen zich inschrijven op 

Er zijn tevens subsidies beschikbaar waardoor de korting kan oplopen tot 100%. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven