Gerelateerd nieuws

Oproep: duurzame gebiedsontwikkelingen gezocht voor SKG Publieksprijs 2024

Werkt u aan een duurzame gebiedsontwikkeling die meer aandacht verdient? Meld deze dan aan voor de SKG Publieksprijs 2024. De prijs wordt uitgereikt op 28 maart tijdens het Jaarcongres 2024.

De SKG Award en de SKG Publieksprijs zijn bedoeld voor gebiedsontwikkelingen met een duurzame, integrerende visie. Deze prijzen zijn in 2019 in het leven geroepen bij het afscheid van SKG-directeur Agnes Franzen. Zij heeft zich altijd hard heeft gemaakt voor duurzame gebiedsontwikkeling en daar veel over gepubliceerd.

Voor het eerst kiest de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling voor een alternatieve opzet van de SKG Award en de bijbehorende SKG Publieksprijs. Tijdens het SKG Jaarcongres op 28 maart 2024 wordt de SKG Publieksprijs uitgereikt, waarvan de winnaar wordt bepaald door de online stemming op Gebiedsontwikkeling.nu. Door uw gebiedsontwikkeling voor de Publieksprijs aan te melden, dingt uw gebiedsontwikkeling vervolgens in het voorjaar van 2025 automatisch mee met de SKG Award 2025 (juryprijs).

Meld uw duurzame gebiedsontwikkeling daarom aan voor de SKG Publieksprijs 2024 én de SKG Award 2025! Lees hieronder aan welke voorwaarden uw project in ieder geval moet voldoen. U kunt per organisatie één gebiedsontwikkeling aanmelden door dit formulier in te vullen.

Eerdere winnaars

In 2022 kende de jury, onder voorzitterschap van hoogleraar gebiedsontwikkeling Co Verdaas, na rijp beraad de SKG Award toe aan het project Buiksloterham in Amsterdam. De Publieksprijs ging toen naar City Nieuwegein.

De winnaar van de Publieksprijs in 2024 wordt beloond met een artikel op Gebiedsontwikkeling.nu en gaat er bovendien met de eeuwige eer en roem vandoor. De winnaar van de SKG Award, die in 2025 door de deskundige jury wordt aangewezen, krijgt een geldbedrag dat besteed moet worden aan een duurzaam doel.

Hier kunt u zien welke projecten in 2022, 2021 en 2019 hebben meegedongen naar de SKG Publieksprijs.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven