Gerelateerd nieuws

Slimme aansturing van vrijloopdeurdrangers

Vanaf 1 juli 2021 geldt er een aanpassing in het Bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van woningentreedeuren in appartementengebouwen. De zelfsluitendheid wordt bereikt met een vrijloopdeurdrager, de aansturing hiervan gebeurt door rookmelders.

In de praktijk blijkt dit vaak omslachtig opgelost te worden. Om de installateur het leven makkelijker te maken bieden we twee montage vriendelijke oplossingen aan; de Quick Connect Box en intelligente meldervoeten.

Om ultiem installatie gemak te bieden ontwikkelden wij een Quick Connect Box. Deze is voorzien van een gestabiliseerde 24V voeding én een draadloos FireAngel relais. Alle bekabeling is in deze unit al aangebracht waardoor aan de ene zijde enkel de 230V aangesloten moet worden terwijl er aan de andere zijde twee klemmen zijn waar vanaf de geschakelde en gestabiliseerde 24V voor de vrijloopdeurdranger gehaald kan worden. Een tweede contact is standaard aanwezig voor de aansturing van bijvoorbeeld de ventilatie of natuurlijk een tweede vrijloopdeurdranger. De aanbevolen rookmelder is de FireAngel WST630. Deze batterij gevoede melder wordt draadloos gekoppeld met de Quick Connect Box.

Zodra de Quick Connect Box ingeleerd wordt op de draadloos koppelbare melders is alles gereed. Geen losse onderdelen aanschaffen en monteren, weinig onderlinge bekabeling; ultiem installatie gemak!

Direct vanaf de melder naar de vrijloopdeurdranger? Ook dit is mogelijk met de intelligente meldervoeten die wij in het portfolio hebben. Deze meldervoeten voeren we niet alleen voor FireAngel maar ook voor Ei Electronics en Firex 230V rookmelders de oplossing voldoet aan de NEN2555 en is daarmee uitermate geschikt voor nieuwbouwprojecten.

Van 6 tot en met 10 februari staan wij op de bouwbeurs (hal 10, E008) waar wij u graag meer over de verschillende mogelijkheden vertellen. Gratis registreren kan via https://events.jaarbeurs.nl/BouwBeurs2023/register?code=QualityCreations

Aarzel verder niet om contact op te nemen via 015-3693965 of info@qualitycreations.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven