Gerelateerd nieuws

SPIE helpt VanderLande bij het verduurzamen van hun gebouwen

De komende vijf jaar gaan SPIE en VanderLande het beheer- en onderhoudsbeleid van de gebouwgebonden installaties en de bijbehorende uitvoering ervan zo inrichten, dat er op natuurlijke en zakelijk verantwoorde wijze overgegaan wordt naar klimaatvriendelijk gebruik van de gebouwen op de Campus in Veghel. Het is één van de uitdagingen in de overeenkomst, die dit contract tot een duurzame samenwerking maakt.
 
VanderLande is wereldwijd een toonaangevende partner voor toekomstbestendige logistieke procesautomatisering in de sectoren warehousing, luchthavens en parcel. SPIE is verantwoordelijk voor de installaties van 16 gebouwen op de Campus van VanderLande in Veghel, met een totale oppervlakte van ongeveer 115.000 m².
 
De gebouwgebonden installaties zullen eerst in kaart worden gebracht om te zien waar geoptimaliseerd kan worden. Door de voorspelbaarheid in kaart te brengen zal de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de installaties aanzienlijk verbeteren, waardoor de bedrijfscontinuïteit van VanderLande wordt gewaarborgd. Door energieverbruik te identificeren en energiebesparende maatregelen te implementeren zal er een meer milieuvriendelijke bedrijfsvoering worden gerealiseerd.
 
“Daarnaast gaan we één geïntegreerd facility-team creëren, waarin alle kennis, expertise en middelen gebundeld zijn. Samen zullen zij synergievoordelen realiseren, processen stroomlijnen en communicatie verbeteren, waardoor er efficiënter wordt gewerkt en eventuele knelpunten sneller kunnen worden opgelost”, zegt Rens Polderdijk, Contractbeheerder SPIE.
 
SPIE en VanderLande maken gebruik van geavanceerde technologieën en systemen, zoals een geautomatiseerd monitoringssysteem dat real-time informatie verstrekt over de prestaties van de installaties. Rens: “Al deze ontwikkelingen dragen ertoe bij dat er meer inzicht komt in exploitatiekosten met betere investeringsbeslissingen op lange termijn. Daarmee staan alle seinen op groen om op natuurlijke, zakelijk verantwoorde wijze naar een net-zero carbon footprint te gaan.
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven