Gerelateerd nieuws

Subsidie mit R&D samenwerking van start

Dinsdag 6 juni is de MKB Innovatiestimulering Topsectoren Research & Development Samenwerking van start gegaan. Kortweg de MIT R&D Samenwerking. Werk jij samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen voor de toekomst? Als mkb’er uit de drie noordelijke provincies kun je samen met andere mkb’ers subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject.  

Met deze subsidie ontwikkel je samen een nieuw (prototype) product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal. In totaal is er een subsidiebedrag van €2.000.000 beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 6 juni 2023 09.00 uur tot en met 12 september 2023 17.00 uur. Wil je goed voorbereid je aanvraag indienen? Wij helpen je hier graag bij! Kijk eens op de pagina ‘hulp bij je aanvraag‘ voor tips bij de voorbereiding van je subsidieaanvraag. 

De behandeling van jouw aanvraag 

Wij toetsen alle aanvragen via een tenderprocedure. Uit de beoordeling van de aanvragen ontstaat een rangschikking. De kwalitatief beste aanvragen komen met voorrang in aanmerking voor subsidie. De subsidie wordt op volgorde van de rangschikking verstrekt. Er kan subsidie worden verleend zolang het subsidiebudget beschikbaar is.  

Let op! Er komt in juli 2023 ook een subsidie beschikbaar bij SNN die innovaties stimuleert voor kleine projecten die is bedoeld voor MKB-ondernemingen die individueel of in samenwerking met een groot bedrijf en/of kennisinstelling een project willen indienen. Neem bij twijfel contact op met SNN via onderstaande contactinformatie.

Meer informatie?

Alle informatie over deze subsidie vind je op de subsidiepagina van de MIT R&D Samenwerking. Heb je vragen? Neem contact op met het team Kennis & Innovatie via 050 5224 908 of kennis&innovatie@snn.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven