Gerelateerd nieuws

Techniek & tralies bij het Rijksvastgoedbedrijf

Hoe verduurzaam je een oude gevangenis? Rijksvastgoedbedrijf-medewerkers laten in de serie ‘De techniek achter het Rijksvastgoed’ zien hoe zij een monumentale gevangenis klaar maken voor toekomstige eisen voor duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid.

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt continu technische collega’s. Om die reden is de wervingscampagne ‘De techniek achter het Rijksvastgoed’ begonnen. In video’s en podcasts geven technische experts van het Rijksvastgoedbedrijf een kijkje in de keuken. In het eerste deel (juni 2023) stonden de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en de technische collega’s die daaraan hebben gewerkt centraal.

PI Veenhuizen

In de tweede aflevering neemt presentator Maurice Lede, bekend van de programma’s 3 op Reis en Klokhuis, de kijker mee naar de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Het RVB gaat de meer dan 100 jaar oude gevangenis de komende jaren compleet renoveren. De technische experts van het RVB vertellen in de video en podcast wat daar allemaal bij komt kijken. ‘Wij begeleiden het hele proces’, vertelt de technisch manager in de video. Hij is verantwoordelijk voor technische en architectonische kwaliteit. ‘Het is een unieke renovatie, want het is een rijksmonument en behoudt ook zijn functie als gevangenis.’ Hoofd sectie duurzaamheid & comfort: ‘Ons streven is dit zo duurzaam mogelijk te maken. Het is mooi om met zoveel collega’s die dezelfde drive hebben, daar samen voor te gaan.’ Adviseur bouwfysica & duurzaamheid, laat presentator Lede de isoleercellen zien en legt uit hoe hij met zijn collega’s de cellen veilig en leefbaar gaat maken. De techniekcampagne van het RVB zal als serie doorlopen tot in de lente van 2024.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven