Gerelateerd nieuws

TEF luis in de pels in markt voor branddetectie 

TEF is leverancier van branddetectie- en ontruimingssystemen en het officiële Benelux verkoopkantoor van het Portugese Global Fire Equipment (GFE). De systemen zijn gekeurd, innovatief, kwalitatief hoogstaand en geschikt voor zowel zeer kleine objecten als enorme gebouwen. De scherp geprijsde systemen vinden eenvoudig hun plek bij veel multi-site opdrachtgevers. 

Een voorbeeld van zo’n multi-site opdrachtgever is Basic Fit. Deze onderneming is op haar werkterrein in Europa een zeer grote speler met meer dan 1300 vestigingen.  Met dit grote aantal sites was TEF simpelweg de beste oplossing, zowel qua techniek als prijs. 

TEF  bestaat sinds 2011 in Nederland sinds  en heeft inmiddels een marktaandeel van meer dan 10%.. Managing Director Edwin van Oostende had bij de start van TEF jarenlange ervaring in de branddetectiebranche   Hij bracht ook zijn kennis en ervaring binnen de Europese brancheorganisatie voor branddetectie mee. Van Oostende omschrijft TEF als “luis in de pels” in de markt voor branddetectie. “Onze kracht is dat we heel dicht op de klant, onze installerende dealers en eindgebruikers, zitten. Zo hebben we bijvoorbeeld voor deze dealers en gebruikers geen helpdesk. Als je als dealer of gebruiker belt, krijg je direct iemand persoonlijk aan de lijn en word je altijd goed geholpen. 

De kracht van TEF is dat al hun systemen open zijn. “Als eindgebruiker sta je hierdoor nooit met je rug tegen de muur omdat je altijd bij meerdere partijen terecht kunt voor service, onderhoud en uitbreiding. “

Portugal

De productie van alle systemen vindt plaats in Portugal. TEF staat in direct contact met de fabriek. Van Oostende: “We denken altijd in sterke mate mee over verbeteringen, nieuwe ontwikkelingen en bespreken dit direct met de engineers. Hierdoor zijn we in staat om snel te schakelen en hebben we veel invloed op zowel de kwaliteit als de prijs van de producten.”  

Standaardiseren

TEF biedt al haar  producten aan tegen een prijs die gemiddeld dertig  procent lager ligt dan wat in de markt als gebruikelijk wordt gezien. Van Oostende: “Dat kan door een hoge mate van standaardisatie. Of het nu gaat om een printplaat of een behuizing, voor de productie zijn ze in principe allemaal hetzelfde. Vroeger hadden we bijvoorbeeld meerdere soorten printplaten, nu hebben we er nog maar een paar over. Door dit lage aantal is de productie dermate vereenvoudigd, zodat we aanzienlijk de kosten hebben kunnen reduceren. De productie is zo ingericht dat verschillende modellen  door elkaar geproduceerd kunnen worden zonder dat de machines stopgezet hoeven te worden. Met één printplaat kunnen verschillende producten gemaakt worden.  De machines werken gewoon door, daar ligt onze winst. Uiteindelijk profiteren onze opdrachtgevers daarvan.” 

Installateurs

Het overgrote deel van de engineering en installatie  gebeurt door onze installateurs. Dit zijn geselecteerde dealers. Zij doen ook de service en het onderhoud. Wij zijn onze installateurs van dienst met een uitgebreid trainingsprogramma. Grote en, ingewikkelde engineeringprojecten doen we zelf.” Installateurs en opdrachtgevers profiteren van een zeer snelle levering. Van Oostende: “Onze dealers kunnen tot half vier bestellen en hebben hun spullen dan de volgende dag in huis, waardoor de eindgebruiker altijd snel geholpen kan worden.” 

Op het Fire Safety en Security Event zijn alle systemen van TEF werkend te zien.  TEF komt op de beurs graag in contact met eindgebruikers die we kunnen adviseren bij het ontwerpen van de systemen, het maken van de juiste de keuzes. Wat allemaal zal leiden tot vlekkenloze installatie van de systemen.                             

Het standnummer op de beurs is B05.

www.tef.eu

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven