Gerelateerd nieuws

Terreinbeveiliging met gronddetectie, radar, glasvezel, infrarood, laser of seismische systemen | Buitendetectie van A tot Z

GPS-Perimeter Systems B.V. in Geldermalsen is dé specialist op het gebied van buitenbeveiligingssystemen. De producten en diensten van deze groothandel worden in de Benelux en Duitsland geleverd aan professionele beveiligingsinstallateurs. “Wij verkopen niet alleen onze producten, maar ook diensten en kennis,” zegt oprichter en eigenaar Hub Maas van GPS Perimeter.

Maas laat er geen misverstand over bestaan: “Onze producten voor terreinbeveiliging haal je niet op de hoek van elke straat en daarom hangt er ook een prijskaartje aan. In de markt van buitendetectiesystemen, waarop wij ons bewegen, gaat het om zeer specifieke zaken. Wij opereren in een nichemarkt en er zijn in Nederland geen andere bedrijven die werken zoals wij. De afnemers van onze producten en diensten hebben zonder uitzondering een hoog risicoprofiel. De afnemers van deze systemen zijn de elektro- en beveiligingsintallateurs welke op hun beurt deze projecten met de hoge risico’s verzorgen van onder meer defensie, overheid en kerncentrales maar ook eigenaren van zakelijk onroerend goed en vermogende particulieren.”

De groothandel bestaat vijfentwintig jaar en importeert Italiaanse producten, onder meer van het merk GPS en CIAS. “Italië heeft een historie en een industrie op het gebied van buitendetectie,”  licht Maas toe. “Toch zijn we als onafhankelijke importeur niet aan een bepaald merk gebonden. Opdrachten komen altijd binnen via onze installateurs. Wij leveren hen de specifieke technische kennis zodat de installateurs de producten kunnen aanbrengen. Soms doen we dat door trainingen bij ons in huis, maar het kan ook op locatie. De levering van de systemen wordt door onze projectleiders van A tot Z begeleid, van de eerste bouwtekening tot en met de oplevering. Ook eventueel grondwerk dat nodig is voor de aanleg van onze bodemdetectiesystemen wordt door ons begeleid. De software die nodig is om de systemen te besturen, leveren we eveneens. Wij regelen verder alle systemen in en stellen ook de detectiesensoren af.”

Breed assortiment

Het assortiment is breed en bestaat uit zowel zichtbare als onzichtbare detectiesystemen. Maas: “We zijn gespecialiseerd in systemen zoals gronddetectie, radar, glasvezel, infrarood, laser of seismische systemen. Omdat het veelal om eigen terrein gaat hebben we vrijwel niets van doen met privacywetgeving. Cameratoezicht maakt geen deel uit van ons dienstenpakket.”

De detectiesystemen krijgen te maken met diverse invloeden van buiten, zoals het weer, activiteiten van actiegroepen of flora en fauna. Maas: “Onze producten zijn bestand tegen een hoge vochtigheidsgraad en werken ook als het hard regent, waait of sneeuwt. Omdat ze altijd zijn geïnstalleerd op of in een buitenterrein, heb je ook wel eens te maken met dieren die het terrein opkomen. De (mate van ) alarmopvolging en de storingsdienst worden geregeld tussen de opdrachtgever en de installateur. Het onderhoud kunnen wij voor onze rekening nemen. Wij werken met installateurs die zijn gecertificeerd voor het gangbare beveiligingswerk.”

Imagoschade

Maas noemt enkele redenen waarom eigenaren van bedrijfspanden beveiliging willen. “Het kan zijn dat bedrijven hun productie willen beschermen, maar ook kan het puur om de bescherming van hoogwaardige producten gaan. Wat tegenwoordig steeds vaker meespeelt, is het voorkomen van imagoschade. Het is natuurlijk niet fijn als er in de media berichten verschijnen over inbraken bij jouw bedrijf. Vooral niet als je die met een buitendetectiesysteem had kunnen voorkomen. Het grote verschil tussen ons dienstenpakket en binnendetectie is dat een ongewenste bezoeker al wordt gesignaleerd voordat hij een pand binnenkomt. Hij krijgt een seintje dat hij is gedetecteerd en beter kan maken dat hij wegkomt. Buitendetectie verhoogt hoe dan ook altijd de veiligheid en daarom zal een verzekeringsmaatschappij altijd positief staan tegenover het aanbrengen van deze voorziening.”

 

Bezoek ons op standnummer E.13

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven