Gerelateerd nieuws

TKD verhuist naar Almere strand

Na een periode van vier jaar komt er dit jaar weer een TKD. De beurs verhuist wel naar een nieuwe locatie in Almere. Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 juni staan en rijden alle machines op het evenemententerrein Almere Strand langs het IJmeer.

 

De organiserende partijen, BMWT, Bouwend Nederland en Cumela zijn blij dat er een nieuwe locatie is gevonden voor de beurs nu het oude terrein inmiddels wordt vol gebouwd. Het terrein is een prachtige locatie aan het IJmeer, waar opnieuw alle ruimte is voor het opstellen van de machines maar waar ze ook in de praktijk kunnen werken. Ook de bekende zandbaan keert daar weer terug.

Inschrijving geopend
Deze week is de inschrijving voor de exposanten geopend en de nieuwe beursmanager Frits Kuiper verwacht dat de beurs snel vol geboekt zal zijn. “We doen er alles aan om er een echt sectorfeest van te maken, waar alle merken weer aanwezig zijn.”  Ook BMWT directeur Jan Hommes is optimistisch gestemd. “Er staan na vier jaar veel innovaties klaar die onze bedrijven graag aan het publiek willen presenteren. Iedereen kijkt er ook naar uit om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over de nieuwe trends en ontwikkelingen in de sector.

Duurzaamheid
Cumela is sinds enkele jaren ook een van de organiserende partijen en zal ook met een stand op de beurs aanwezig zijn. “Voor ons is dit het podium waar we onze leden kunnen ontmoeten en waar ze op zoek gaan naar nieuwe en slimme technieken om de markt nog beter van dienst te zijn,” aldus Nico Willemsen die lid is van de uitvoeringscommissie. Een belangrijk thema op de beurs zal duurzaamheid zijn. “Dat is niet alleen voor de organisatie belangrijk, maar zeker ook voor onze ondernemers. Bovendien hopen we dit jaar ook opdrachtgevers naar de TKD te krijgen om te laten zien wat er in de praktijk al kan.” stelt Willemsen. “Iedereen is nu op zoek naar mogelijkheden om in te spelen op de nieuwe eisen om de emissie van stikstof, fijnstof en CO2 te beperken.”

Corona
Hoewel op dit moment nog onduidelijk is hoe de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zich ontwikkelen, acht de organisatie het verantwoord om de inschrijving en voorbereiding te starten. Voorlopig worden er nog beperkt kosten gemaakt, maar gezien de huidige ontwikkelingen acht het bestuur van de organisatie het verantwoord om te starten. Met uiteraard de kans dat de beurs op het laatste moment wordt geannuleerd. Want niet voor niets staat de TKD bekend als de beurs waar veiligheid voor alles gaat.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven