Gerelateerd nieuws

Toegevoegde waarde door hoge servicegraad, maatadvies, innovatie en training Belimo zorgt voor gezond binnenklimaat 

Met een breed assortiment innovatieve producten en diensten, maatwerkadvies en optimale service realiseert Belimo Servomotoren B.V. in Vaassen een gezond binnenklimaat en energiebesparing in kantoren en bedrijfspanden. “We verkopen niet alleen producten, maar doen veel méér,” zegt managing director Richard Daamen. “Een belangrijk deel van onze toegevoegde waarde zit in de hoge mate van service, ons trainingsprogramma en het advies dat wij onze relaties geven.”

Belimo heeft een breed aanbod voor een optimaal binnenklimaat. Comfort, energie – efficiëntie, veiligheid, installatie- en onderhoudsgemak zijn hierbij de kernwoorden. De producten kunnen grofweg worden verdeeld in kleppen en aandrijvingen voor lucht- en waterzijdige toepassingen. Het assortiment omvat onder meer regelventielen, aandrijvingen, vlinderkleppen, sensoren, luchtdicht sluitende regelkogelkranen en energiemeters.

“Oplossingen waarmee een gebouweigenaar of exploitant lucht- en waterflow snel en efficiënt meet en regelt, ‘’zegt Daamen. De onderneming heeft een klantgerichte methode ontwikkeld waarbij per locatie of ruimte wordt gestuurd op bijvoorbeeld lucht- en waterflow, verbruik, Co2, relatieve vochtigheid of temperatuur. Daamen: ‘’Het binnenklimaat kan zelfs op afstand constant worden gemonitord. Zo wordt direct ingegrepen bij eventuele gebreken, bijvoorbeeld een lekkende klep, en kan vervangend onderhoud worden uitgevoerd zonder dat de hele installatie op de kop moet. Onze oplossingen leiden tot een zeer hoge energie-efficiëntie en dus tot verduurzaming van bestaande gebouwen. Geen overbodige luxe als je bedenkt dat voor kantoren met een oppervlakte van honderd vierkante meter of meer met ingang van 2023 het C- energielabel verplicht is geworden.”

Zeven basisvereisten

Belimo heeft zeven basisvereisten opgesteld voor een gezond binnenklimaat. Naast de doorlopende meting, weergave en bewaking van de binnenluchtkwaliteit worden inkomende en uitgaande, verontreinigde luchtstromen gecontroleerd. Andere vereisten zijn een goede luchtvermenging en luchtstroompatronen, actieve drukopbouw binnen de gebouwschil en ruimtes, correctie conditionering van temperatuur en luchtvochtigheid, doeltreffende filtering en de juiste hoeveelheid buitenlucht.

Innovaties

Volgens Daamen is het belangrijk om goed naar de markt te luisteren en vanuit klantbehoefte te opereren. “We spelen in op actuele marktontwikkelingen met als gevolg innovatieve producten met een hoge mate van service, installatie- en gebruiksvriendelijkheid. Inhakend op het gebrek aan handjes in de installatiesector hebben wij een aantal Customized Products ontwikkeld. Een voorbeeld is het stekerbare en gegarandeerd lekvrije voorgemonteerde zeswegventiel. Het is meteen gebruiksklaar. Snel en tijdsbesparend, plug & play.”

Training

Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende geschoold personeel, en tegemoet te komen aan het nijpende personeelstekort, heeft Belimo enkele jaren geleden een speciale trainingsafdeling opgezet. Zo krijgen installateurs in Vaassen producttraining en worden ook groothandels, leraren en studenten van ROC’ s in heel Nederland op locatie getraind. Daamen: “Ons programma is geheel gratis en op maat gemaakt en wordt desgewenst op locatie gegeven. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er bij het technisch onderwijs grote behoefte is aan actuele kennis op het gebied van klimaattechniek. Ons trainingsprogramma brengt de praktijk van de markt over op de scholen.” Onderdeel van het scholingsprogramma was onder meer een Collegetour waarbij leerlingen van ROC’s een bezoek aan Belimo en een aantal referentieprojecten brachten. Daamen: “Onze trainingen zijn een goed voorbeeld van onze grote toegevoegde waarde voor onze relaties en voor de markt als zodanig.” Daamen hamert ook in de branche op het grote belang van scholing. Dat gebeurt via Binnenklimaat Nederland en het lidmaatschap van FHI Gebouw Automatisering. Beide organisaties dekken een groot deel van de markt en Daamen hoopt de aangesloten leden te kunnen doordringen van het belang van goede opleiding zodat de markt over voldoende geschoold personeel blijft beschikken.

Over Belimo

Belimo Servomotoren B.V. is marktleider in haar segment. De producten en diensten worden geleverd door een netwerk van geselecteerde en gecertificeerde installateurs en Systeem Integratoren in heel Nederland. Ze worden geplaatst in kantoren of bijvoorbeeld zorginstellingen of via OEM partijen in diverse branches.

WEBSITE

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven