klimaatinstallatie

Gerelateerd nieuws

Tools voor systeemkeuze klimaatinstallatie

Het is vaak een hele uitdaging om de juiste klimaatinstallatie te kiezen voor een kantoorgebouw. Op klimaatinstallatiecheck.nl worden eenvoudige tools aangeboden om de systeemkeuze van klimaatinstallaties te controleren. Klimaatinstallatiecheck.nl is ontwikkeld vanuit het Platform Binnenklimaattechniek. Dit platform is een initiatief van Binnenklimaat Nederland en TVVL.

De tools zijn opgesteld om enerzijds de comfortprestatie en anderzijds de energieprestatie van een klimaatinstallatie in een kantoorgebouw snel inzichtelijk te kunnen maken. Het gebruik en de gevel van het gebouw spelen hierbij een belangrijke rol. De tools hebben als doelstelling om een indicatie van de technische haalbaarheid van een gebouwontwerp te kunnen geven.

Binnenklimaatcheck

Met behulp van de tool ‘Binnenklimaatcheck’ controleer je de comfortprestatie van de lokale klimaatinstallatie. Dit doe je door een aantal referentieruimten van een kantoorgebouw aan te maken en deze te voorzien van de bijbehorende gevel- en gebruiksgegevens. Door per ingevoerde referentieruimte een lokale installatie te kiezen, wordt een voorspelling gedaan voor het comfortniveau op het gebied van luchtverversing, wintercomfort en zomercomfort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eisen uit het PvE Gezonde Kantoren 2021.

BENGcheck de klimaatinstallatie

Er is ook een BENGcheck in ontwikkeling. Bij de BENGcheck controleer je de energieprestatie van de klimaatinstallatie. De BENGcheck wordt medio 2022 gelanceerd op de website klimaatinstallatiecheck.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven