Gerelateerd nieuws

De duurzaam gebouwde omgeving van de toekomst vraagt om creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. Daarom organiseert VGME op donderdag 23 maart 2023 deze Vastgoedsociëteit met twee absolute topsprekers. Na afloop van het plenaire programma vindt er een diner plaats. Schrijf je direct in!

Meteoroloog en klimaatambassadeur Helga van Leur geeft een prikkelende keynote over klimaatverandering en -bestendigheid van de gebouwde omgeving op verschillende manieren. Daarnaast komt Edwin van Eeckhoven aan het woord, Managing Director van C2N over het inspelen op regelgeving en certificaten, omzetten van klimaatproblematiek in kansen en de sleutelrol van innovatie. 

Masterclass: ‘Is optoppen de uitkomst?’
Het kabinet wil voor 2030 circa 900.000 nieuwe woningen realiseren. Een creatieve manier van nieuwe woonruimte realiseren is het zogeheten ‘optoppen’. Hierover organiseert VGME op woensdag 19 april 2023 een Masterclass. Schrijf je hier direct in!

Enkele woonlagen toevoegen aan bestaande complexen behoort al jaren tot de opties. Complete flatgebouwen toevoegen is iets nieuws. In Rotterdam staan twee omvangrijke projecten, VGME heeft de sleutelfiguren in die ontwikkelingen bereid gevonden om hierover te vertellen. Michiel Visscher (Royal HaskoningDHV) over de 54-meter hoge Karel Doorman en Christiaan G. Cooiman over Fenix 1, beiden waanzinnige blikvangers!

 

Datum: 

donderdag 23 maart 2023

Tijd:

17:00 – 21:30

Locatie: 

De Loods, Rijswijk

Onderwerp: 

De duurzaam gebouwde omgeving van de toekomst vraagt om creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. We belichten de klimaatverandering en -bestendigheid van de gebouwde omgeving op verschillende manieren. Topsprekers zijn Helga van Leur en Edwin van Eeckhoven. Zij nemen jullie mee naar de duurzame omgeving van de toekomst.

 

Schrijf je hier in

Masterclass: ‘Is optoppen de uitkomst?’

Datum: 

woensdag 19 april 2023

Tijd:

13:30 – 18:30

Locatie:

Kantine Walhalla, Rotterdam

Onderwerp: 

Het kabinet wil voor 2030 circa 900.000 nieuwe woningen realiseren. Een omvangrijke ambitie die vraagt om creatieve oplossingen. Een daarvan is het zogeheten optoppen, vastgoed realiseren bovenop bestaande bouw. We bespreken het thema met twee specialisten: Christiaan G. Cooiman en Michiel Visscher.

 

Schrijf je hier in

Masterclass: ‘De betaalbaarheid van vastgoed’

Datum: 

dinsdag 16 mei 2023

Tijd:

13:30 – 18:30

Locatie:

RNHB, Utrecht

Onderwerp: 

In onze snel veranderende economie staan alle prijzen onder druk. De uitdaging om betaalbaar te blijven bouwen blijft onverdminderd groot. We zijn te gast bij VGME-lid Andrea Hulshof. Topspecialist Madeline Buijs van Colliers zal een presentatie geven over trends, kansen en laatste ontwikkelingen. Een tweede spreker maken we binnenkort bekend.

 

Schrijf je hier in

Masterclass: ‘Essentieel voor een leefbare omgeving’

Datum: 

donderdag 8 juni 2023

Tijd:

13:30 – 18:30

Locatie:

Unica Bodegraven, Bodegraven

Onderwerp: 

Een leefbare omgeving om te wonen, werken en recreëren, essentieel voor de ontwikkeling van de samenleving. In dit panel bespreken we onder leiding van VGME-lid Marcel van Liere de leefbaarheid van de toekomst. Sprekers zijn onder andere Henk den Boer van OnderhoudNL en Arjen Leenhouts van Hellemans Consultancy.

 

Schrijf je hier in

Zomerborrel: ‘Realisatie van het Merwedegebied’

Datum: 

donderdag 29 juni 2023

Tijd:

17:00 – 20:00

Locatie:

Kanaal30, Utrecht

Onderwerp: 

In de komende jaren wordt de unieke stadswijk Merwede ontwikkeld. In het centrum van Utrecht verrijst deze groene buurt bestaand uit maar liefst 6.000 woningen. Het terrein is in 2018 aangekocht door Greystar. Emirto Rienhart van Gemeente Utrecht komt vertellen over de bijzondere ontwikkelingen. Daarnaast proosten we uiteraard graag met elkaar op de zomer!

 

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven