Gerelateerd nieuws

Opnieuw succesvolle verkoop in Bajeskwartier Amsterdam

Alle 75 woningen die sinds eind augustus in woongebouw The Starling in verkoop zijn gegaan, zijn binnen 11 dagen in optie genomen nadat ze aan geïnteresseerden waren toegewezen. Zoals eerder ook de woningen in woongebouw The Jay in Bajeskwartier, blijken de appartementen in het zestig meter hoge woongebouw The Starling erg gewild.

In The Starling komen, verdeeld over 12 verdiepingen, uiteenlopende woningtypes. Appartementen met allemaal een eigen buitenruimte, met twee, drie- of vierkamers en oppervlaktes tussen de 45m2 en 87m2.

Groene wijk en diversiteit in duurzame woningtypes

Doorslaggevend voor veel toekomstige bewoners van Bajeskwartier is de grote diversiteit aan duurzame woningtypes en dat het een groene, autovrije wijk wordt waar de woningen nu in aanbouw zijn. Ook de locatie, vlakbij de Amstel en het centrum, en het feit dat er geen sprake is van erfpacht in Bajeskwartier, is voor kopers van belang.

Ook voor starters

In woontoren The Jay werden eerder ook binnen een maand tijd bijna alle woningen verkocht. Het betreft hier 135 compacte 2-kamerappartementen met meerdere gezamenlijke ruimtes en voorzieningen. Noemenswaardig is dat 95% van de woningen in The Jay is verkocht voor een prijs onder de NHG grens, wat maakt dat vooral starters hier een woning hebben kunnen kopen.

“Lijn van succesvolle verkoop in Bajeskwartier wordt doorgezet”

Rob Lokkerbol namens Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. : “Dit is echt uitzonderlijk in de huidige, moeilijke markt voor nieuwbouwwoningen. We zien dat de consument de kwaliteiten van Bajeskwartier herkent en waardeert. Naast redenen als de diversiteit van het aanbod, duurzaamheidsambities, eigen grond en het openbare groen in Bajeskwartier, is zeker ook het feit dat de woningen al in aanbouw zijn van invloed op het verkoopsucces. Met het succes van The Starling zetten we de lijn van succesvolle verkoop door. Een mooie stimulans voor de rest van de woningen die we binnenkort gaan bouwen in Bajeskwartier.”

 Snelle oplevering, snelle bouw; 1 verdieping per week

In totaal zijn er al meer dan 875 woningen in Bajeskwartier in aanbouw. Dat is inclusief de sociale huurwoningen die de Alliantie bouwt. De bouw vordert vlot en de eerste koopwoningen van The Jay, worden al in de zomer van 2024 opgeleverd. Voor The Jay geldt dat er elke week een verdieping op wordt gezet dankzij de prefab wijze van bouwen van deze toren.

Hotel & Café Jansen, Brouwclub Levenslang en Middelbare school
De middelbare school Spinoza20First, Brouwclub Levenslang Amsterdam, Hotel Jansen en Café Jansen zijn inmiddels al in de wijk neergestreken. Daarnaast zijn op 13 september jl. de eerste 280 sociale huurwoningen van de Alliantie opgeleverd.

Bajeskwartier wordt een groene en tegelijk hoogstedelijke wijk waar wonen, werken, leren, beleven, bewegen en verblijven samenkomen. Naast de woongebouwen The Starling, The Jay en The Robin zijn ook The Finch (145 sociale huurwoningen) en het gebouw van Bajesdorp in aanbouw. De autovrije wijk krijgt een tuinenrijk van in totaal 68, vooral openbaar toegankelijke, thematische tuinen.

 Integraal ontwerp

Uitzonderlijk is dat de hele wijk integraal ontworpen is door een team van in totaal 11 architecten. De 16 gebouwen in Bajeskwartier maken allen onderdeel uit van het overall Masterplan dat van de hand is van OMA architecten in samenwerking met landschapsarchitecten van LOLA Landscape en duurzaamheidsexperts van FABRICations.

Betrokken partijen

Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schroders Capital.

Meer informatie: www.bajeskwartier.com.   

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven