Gerelateerd nieuws

VORM in startblokken voor realisatie sluitstuk Oostenburg 

Ondanks de hoge bouwprijzen heeft VORM 2050 – een van de innovatieve productiebedrijven van VORM en specialist in prefabricage – de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van Houtrak. Een woongebouw met 36 woningen en een commerciële ruimte. Een belangrijke mijlpaal in de huidige tijd waarin nieuwbouwprojecten veelal in de ijskast worden gezet. Het sluitstuk van de grootschalige gebiedsontwikkeling Oostenburg van bouwende projectontwikkelaar VORM wordt wordt binnen een razendsnelle periode gerealiseerd. In juli 2024 hopen we de eerste woning op te kunnen leveren door de gehele bovenbouw te prefabriceren”, aldus John de Geus directeur van VORM 2050.   

Houtrak,  – naar ontwerp van Marcel Lok Architecten, Workshop Architecten en Flux Landscape Architecture – bestaat uit 36 woningen, met name voor tweeverdieners en empty nesters. Ook is er een compacte commerciële ruimte in de plint, die ook te koop is. Een unieke plek in een nieuwe stadswijk, met uitzicht over de Oostenburgervaart. Het gebouw wordt zoveel mogelijk in hout gerealiseerd, met een hybride prefab casco met een combinatie van hout en beton, waarbij de balkons en gevels volledig uit hout worden gefabriceerd. De gevel wordt hierbij circulair uitgevoerd met hardhouten wandbekleding.

Korte bouwtijd

Het gebouw wordt door VORM 2050, een van de productiebedrijven van VORM, in circa 15 maanden tijd gerealiseerd. “Met Houtrak laten we een recordtijd van ontwikkelen en bouwen zien. Door het LEAN optimaliseren van de planning zijn we bovendien in staat om de bovenbouw in een extreem korte tijd wind- en waterdicht te maken”, vertelt Robin de Ridder, projectontwikkelaar bij VORM. “In december 2021 wonnen we de tender, in december 2022 hadden we een onherroepelijke omgevingsvergunning. Daardoor kunnen we eind april 2023 al starten met de eerste bouwwerkzaamheden.”

VORM 2050 is specialist op het gebied van het realiseren van unieke gebouwen met geprefabriceerde bouwelementen. Dankzij de prefabricage en de samenwerking met vaste maakpartners is VORM 2050 in staat om tot 50% sneller te bouwen. De prefabricage vindt plaats in de fabrieken van deze maakpartners, waarna het wordt geassembleerd op de assemblagelocatie.

Duurzaam wonen

De woningen worden voorzien van een WKO-installatie en een WTW-installatie. Zo wordt het warmte en koude overschot optimaal benut en gaat er minder energie verloren. Daarnaast wordt een gemeenschappelijke daktuin gerealiseerd voor alle bewoners, waar biodiversiteit een centrale plek krijgt. Het aanplantingsplan is samengesteld op het optimaliseren van een leefruimte voor flora en fauna.
De prognose oplevering van de woningen staat gepland in het tweede kwartaal van 2024.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven