Gerelateerd nieuws

Vrijloopdeurdrangers aansturen

Volgens het bouwbesluit moet een woningdeur die uitkomt op een afgesloten gezamenlijke vluchtweg zelfsluitend zijn bij brand. Dit wordt bereikt door het plaatsen van een vrijloopdeurdranger die wordt aangestuurd door een rookmelder. In de praktijk blijkt het lastig het signaal van de rookmelder eenvoudig te vertalen naar de vrijloopdeurdranger die daarbij ook een gestabiliseerde 24V voeding vraagt.

Om ultiem installatie gemak te bieden ontwikkelde Quality Creations een Quick Connect Box. Deze is voorzien van een gestabiliseerde 24V voeding én een draadloos FireAngel relais. Alle bekabeling is in deze unit al aangebracht waardoor aan de ene zijde enkel de 230V, eenvoudig met een stekker, aangesloten wordt. Aan de andere zijde zijn twee klemmen beschikbaar waar vanaf de geschakelde en gestabiliseerde 24V voor de vrijloopdeurdranger gehaald wordt. De koppeling met de rookmelder(s) is draadloos. Minimale montage dus. Ideaal bij renovatie projecten.

Direct vanaf de melder naar de vrijloopdeurdranger? Dit is mogelijk met de intelligente meldervoet. De intelligente meldervoet past onder een 230V melder die in het kader van de NEN2555 geplaatst wordt en is daarmee uitermate geschikt voor nieuwbouwprojecten. De meldervoet is voorzien van een gestabiliseerde 24v voeding en een geschakelde uitgang. Hierdoor is alleen bekabeling nodig tussen rookmelder en vrijloopdeurdranger. Er zijn drie verschillende intelligente meldervoeten beschikbaar, een FireAngel, een Firex en een Ei Electronics variant.

Beide oplossingen zijn te zien op stand Y09.

Meer informatie? Neem contact op via info@qualitycreations.nl of 015 369 3965

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven