Smart buildings

Gerelateerd nieuws

Webinar standaardisatie van ‘Smart buildings’

NEN organiseert op woensdag 11 mei 2022 een webinar over smart buildings. Smart buildings bieden veel mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverhoging. Normen spelen hierin een belangrijke rol. NEN richt daarom een nieuwe normcommissie ‘Smart buildings’ op voor het ontwikkelen van nieuwe normen op Europees en internationaal niveau. Belanghebbende partijen kunnen zich aanmelden voor het webinar.

Door het toepassen van slimme technologie kunnen smart buildings zich aanpassen aan de behoeftes van gebruikers als het gaat om comfort, veiligheid en efficiënt energiegebruik. Denk daarbij aan het automatiseren en optimaliseren van verwarming en koeling, ventilatie en verlichting. Normen maken het mogelijk om deze verschillende systemen in en om gebouwen te laten samenwerken.

 

Aanmelden Smart buildings webinar

Het webinar over Standaardisatie van smart buildings is op woensdag 11 mei 2022 van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan via NEN Evenementen.

 

Meepraten over de inhoud van normen?

Belanghebbende partijen kunnen meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied. De normcommissie ‘Smart buildings’ houdt zich bezig met standaardisatie van gebouwbeheersystemen, gestructureerde bekabeling en communicatie tussen smart buildings en smart grids. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar kid@nen.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven