Gerelateerd nieuws

Werk jij mee aan de verduurzaming van bedrijventerreinen?

Bedrijventerreinen spelen een sleutelrol in een toekomstbestendig Nederland. Bedrijventerreinen hebben een enorm onbenut potentieel als het gaat over energie, ruimte en klimaat. Ze huisvesten ongeveer een derde van onze banen en verbruiken een aanzienlijk deel van de energie. De verduurzaming van bedrijventerreinen levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Maar dat moeten we samendoen. De aanpak hangt af van de wensen van lokale ondernemers en van de situatie op het terrein. Hoe pak je het in jouw geval het beste aan? PVB Nederland helpt je een stap verder. 

Wat is toekomstbestendig?

Is het energieneutraal, welvarend en winstgevend? Of ook circulair, biodivers, schoon, of allemaal? Het woord “toekomstbestendig” kent vele aspecten en ze dragen allemaal bij aan een florerende toekomst voor bedrijven en bedrijventerreinen. Vaak krijgen we de vraag of dit allemaal “moet” en waar je dan moet beginnen. Vanuit PVB Nederland vinden we vooral dat je de eerste stap moet zetten. We beginnen gewoon! Wat is volgens de lokale ondernemers en de gemeente belangrijk? We starten met de onderwerpen waar jij energie van krijgt en kijken daarna verder.

Verduurzaming van bedrijventerreinen

Wat betekent dit voor jou?

Vooral de ondernemingen op deze bedrijventerreinen spelen een belangrijke rol in een toekomstbestendig Nederland. Er liggen veel kansen voor ondernemers om zelf meer energie op te wekken, een stabiele energievoorziening te garanderen, het terrein een aantrekkelijkere plek te maken voor klanten en werknemers, of een plek te creëren waar circulair ondernemen kan groeien en groen een plek kan krijgen. Er liggen ook kansen voor netbeheerders en overheden om netcongestie samen met lokale bedrijven aan te pakken en kansen voor gemeenten en provincies om beleidsdoelen te halen op verschillende thema’s: energietransitie, klimaat adaptatie, biodiversiteit en circulariteit.  

PVB Nederland helpt verschillende partijen om samen te werken en zo te werken aan de duurzame toekomst. Hierbij staan de lokale wensen altijd centraal: van, voor, door en met ondernemers!

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven