Gerelateerd nieuws

Werken in groene omgeving zorgt voor rust en meer productiviteit 

Hoogendoorn Projectbeplanting brengt natuur naar kantoor


Werken in een groene omgeving maakt je niet alleen rustiger en vermindert stress, het maakt je ook productiever. Planten bevorderen het welzijn van de mens. Dit geldt voor medewerkers die op kantoor zijn, leerlingen op school of cliënten in een zorginstelling. Veel mensen weten dit, maar diverse wetenschappelijke onderzoeken bieden het bewijs dat groen gelukkig(er) maakt. Familiebedrijf Hoogendoorn Projectbeplanting in Houten is gespecialiseerd in zorgeloos groen. 

“Wij brengen de natuur naar binnen,” zegt eigenaar Jelle Hoogendoorn. Hij runt het bedrijf samen met zijn broer Hidde en 22 medewerkers, mensen met groene vingers en enthousiaste plantenliefhebbers. Ze hebben allemaal een interne vakopleiding achter de rug.

Hoogendoorn Projectbeplanting bedient vanuit Houten heel Nederland en legt zich toe op ontwerp, levering en onderhoud. Jelle Hoogendoorn: “Wij leveren elke groentoepassing voor binnen, of het nu gaat om vloer, muur of plafond. Planten zorgen voor een fijne sfeer, houden de luchtvochtigheid op peil en zorgen voor minder C02 in de lucht. En dat heeft een positief effect op mensen.”

Ontwerp op maat

Architecten en gebouweigenaren- of exploitanten kloppen regelmatig bij Hoogendoorn aan met de vraag hoe ze een gebouw kunnen vergroenen en verduurzamen. Bijvoorbeeld omdat een bedrijf gaat verhuizen of het interieur een opfrisbeurt kan gebruiken. Jelle Hoogendoorn: “Wij maken een ontwerp op basis van de wensen van de klant. We houden natuurlijk rekening met omstandigheden zoals licht en de beschikbare ruimte. We leveren veel verschillende producten, dus niet alleen de wat meer traditionele plantenbakken op de vloer, maar ook een moswand of een plantenwand behoort tot de mogelijkheden. De laatste jaren leveren we ook vaak roomdividers of ontwerpen we andere oplossingen die privacy of rust kunnen bieden in kantoortuinen.”

Geestelijke gezondheidszorg

Hoogendoorn Projectbeplanting is niet alleen actief in de traditionele werkomgevingen zoals kantoren. Jelle Hoogendoorn: “Afhankelijk van de hoeveelheid daglicht, komen ook productieruimtes in aanmerking voor beplanting. Verder zijn we actief in scholen, hotels, restaurants of instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Met name in de laatstgenoemde sector hebben planten een zeer positieve invloed op het welzijn. Planten verminderen immers stress en kunnen herstel na ziekte bevorderen.”

Hydrocultuur

Hoogendoorn werkt voornamelijk met beplanting op basis van hydrocultuur. Hydrocultuurplanten worden op een speciale manier gekweekt. Dit maakt ze uitermate geschikt om ze voor een aantal weken van water te voorzien. Dat is een groot verschil met een plant die in aarde gekweekt is. Daarnaast hebben hydroplanten een langere levensduur en zijn ze minder gevoelig voor ziekten.

Onderhoud

Interieurbeplanting wordt door goed onderhoud eigenlijk alleen maar mooier. Jelle Hoogendoorn: “Er zijn verschillende onderhoudscontracten mogelijk. De meeste opdrachtgevers kiezen voor een contract waarbij wij ze volledig ontzorgen en het groen water geven, regelmatig voeden en snoeien. Bij een dergelijk contract krijgt de klant de eerste drie jaar volledige garantie op de beplanting. Wij noemen dit onze mooi-groen-garantie.”

Kijk ook hier.

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven