Gerelateerd nieuws

Woning- en Winkelfonds van Altera Vastgoed GRESB Global Sector Leader 2023

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna: Altera) heeft van duurzaamheidsbenchmark GRESB de status gekregen van Global Sector Leader voor zowel het Woning- als het  Winkelfonds.

Het woningfonds van Altera is met deze status voor het vierde jaar op rij Global Sector Leader. De status van Global Sector Leader heeft het winkelfonds dit jaar voor het eerst verkregen. Het fonds is voor het tweede jaar op rij in haar categorie het meest duurzame winkelfonds van Nederland en sinds dit jaar ook van Europa.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn verheugd dat we Global Sector Leader zijn geworden voor beide fondsen. Met deze erkenning worden onze inspanningen en die van onze stakeholders bevestigd. We blijven ons inzetten voor het realiseren van duurzame gebouwen, het verduurzamen van ons bestaande vastgoed en het creëren van waarde voor al onze stakeholders: onze beleggers, onze huurders, en de maatschappij.”

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De recent gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op data van ruim 2.084 vastgoedbeleggers wereldwijd (en in totaal € 7.2 biljoen AuM).

Altera neemt sinds 2012 deel aan de GRESB benchmark. Zowel het woning- als winkelfonds hebben dit jaar een score behaald van 95 van de 100 punten.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven