Gulden Feniks

Gerelateerd nieuws

Nieuwe kansen voor oude gebouwen: zend in voor NRP Gulden Feniks 2022

Transformatie en renovatie zijn de sleutelwoorden voor NRP Gulden Feniks 2022. Ook dit jaar kunt u uw innovatieve, inspirerende, unieke en duurzame renovatie- en (gebied)transformatieprojecten inzenden voor de NRP Gulden Feniks 2022. Dit kan tot en met 30 juni, 12.00 uur. Wil je een interessante project onder de aandacht brengen? Doe dan een voordracht; dit is mogelijk tot en met 12 juni. 

Dé prijs is er voor de bestaande gebouwde omgeving. Wie kent niet de mythe van de feniks, de goddelijke vogel die in staat was uit zijn eigen as herboren te worden. Zo is het ook met bestaand vastgoed dat een tweede leven krijgt.

De NRP Gulden Feniks is echt een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en de gebouwen en gebieden te verduurzamen is immens. Zeker in deze tijd waarin de opgaven groot zijn, zoals de energietransitie, binnenstedelijke vernieuwing, de vraag naar woonruimte en een circulaire economie. NRP Gulden Feniks zet projecten in de schijnwerpers waarbij de opgave op een innovatieve en unieke manier is gerealiseerd.

Categorieën 

NRP Gulden Feniks 2021 wordt uitgereikt aan projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Een wildcard kan als extra prijs worden uitgereikt voor projecten die uitzonderlijk van aard zijn en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Gulden Feniks Jury

De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo) en Jaap Wiedenhoff (ABT),
Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Meer informatie over de Gulden Feniks 2022 is hier te vinden. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven