Gerelateerd nieuws

Zero Emissie Stadsdistributie staat voor de deur

Op de Multimodale Expo op 16 maart in Breda werd tijdens één van de kennissessies gesproken over de route naar zero emissie stadsdistributie. Met de centrale vraag: waar staan we en hoe kunnen we versnellen.

Nederland heeft een flinke ambitie als het gaat om het emissievrij beleveren van een 40 tal grote steden vanaf 2025. Dit raakt meerdere bedrijven in de diverse sectoren in hun dagelijkse logistieke operatie. Emissievrij vervoer wordt enkel bereikt door nauwe samenwerking. Niet alleen tussen opdrachtgevers, logistieke bedrijven en locale overheid, maar ook de toeleveranciers van passende laadinfrastructuur. Een panel bestaande uit een vijftal experts gaat in deze video met elkaar in gesprek over hoe we de volgende stappen kunnen maken om de ambities te realiseren.

Meer informatie

Lees ook het rapport ‘Schaarse ruimte dwingt tot delen van stadshubs‘. Bijna een derde van de vervoerders in de stadslogistiek wil met de invoering van zero-emissiezones gebruik gaan maken van stadshubs. Toch komen nog weinig stadshubs van de grond door de schaarse ruimte en hoge huurprijzen. Stadshubs moeten vaker gedeeld worden om deze barrières te kunnen slechten.

In gesprek

Op allerlei podia en platforms gaan onze experts en vertegenwoordigers tijdens evenementen in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als duurzaam ondernemen, circulaire economie, vastgoed en social impact.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven